Brownie geschiedenis

Brownie geschiedenis

De geschiedenis van een brownie of chocoladebrownie is van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen. Er worden tegenwoordig ook veel toppings gebruikt op de brownies. Zo krijg je legio mogelijkheden en heerlijke combinaties. De stroopwafel-topping gaat zeker Brownie geschiedenis schrijven, die is namelijk erg gewild! Het leuke bij WoWenzo zijn de combi pakketjes. Zo heb je verschillende smaken en toppings in één doos. Voor iedereen wat wils…
Brownies worden doorgaans met de hand gegeten, vaak samen met melk of koffie. Soms worden ze warm geserveerd met ijs, vooral in restaurants. Brownies variëren in dichtheid, maar de meeste zijn compact en kleverig.

Oorsprong

Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World’s Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een stukje cake, en makkelijk met de hand kon worden gegeten. De brownies die de kok toen bedacht bevatten walnoten en een glazuur van abrikoos. Het hotel serveert dit type brownie vandaag de dag nog steeds.
Het recept van brownies zoals men die tegenwoordig het beste kent, dateert uit 1905. Het verscheen voor het eerst in een editie van The South American Cooking School Cook Book door Fannie Pack. Dit recept was echter een referentie naar kleine chocoladecakejes die individueel werden gebakken in bakvormen, en niet echte brownies. Een tweede recept verscheen in 1907 in Lowney’s Cook Book, geschreven door Maria Willet Howard en gepubliceerd door de Walter M. Lowney Company van Boston. In dit recept wordt een extra ei en meer suiker toegevoegd aan de brownies. (Bron Wikipedia)

Linkpagina’s

X